Vastuullisuus

100% kierrätysmuovia

Ekströms-muovipullot on valmistettu 100% kierrätysmuovista.

100 % kierrätysmuovi on ympäristön kannalta erittäin merkittävä kehitysaskel, sillä se käyttää vain jo olemassa olevaa muovia uusien tuotteiden valmistukseen. Tämä vähentää tarvetta louhia uusia raaka-aineita ja vähentää roskaa maailman merissä ja maaseudulla. 

Pullopantti

Kaikki muoviset Ekströms-tiivistemehupullot ovat pantillisia, sillä haluamme edistää kiertotaloutta ja vastuullisempaa muovin käyttöä pakkausmateriaalina.

1+7

Mehutiivisteen valitseminen on jo itsessään vastuullinen valinta, sillä logistiikassa ei kuljeteta ylimääräistä vettä, vaan se lisätään tiivisteen joukkoon vasta kotona.  Mehutiivisteet ovat myös usein konsentroituja, mikä tarkoittaa, että niitä tarvitaan vähemmän käytettäväksi saman maun saamiseksi. Tämä vähentää sekä raaka-aineiden että energia- ja kuljetuskustannuksia. Ekströms-mehuissa on sekoitussuhde 1+7.

Valmistusprosessi on yleensä myös ekologisempi kuin tavallisten juomien valmistusprosessi, koska mehutiivisteiden valmistuksessa käytetään vähemmän vettä ja energiaa. Yhteensummattuna mehutiivisteet tuottavat vähemmän energiasta ja kuljetuksesta syntyviä hiilidioksidipäästöjä kuin ns. valmiit mehut.

Kierrätä Ekströms-pakkaus ja tienaa rahaa

Ekströms aloitti yhteistyön kierrätyssovellus Bowerin kanssa – Ekströms-pakkauksista saa nyt kerättyä kierrätyspisteitä, jotka on mahdollista muuttaa rahaksi! Ekströms 1+7 tiivistemehupulloista saa pullopantin, Bower-yhteistyö koskee niitä Ekströms-vähittäispakkauksia, jotka eivät ole jo mukana Palpan pullonpalautusjärjestelmässä.

Haluamme kannustaa kaikkia kierrättämään pakkauksiamme ja siksi olemme aloittaneet yhteistyön Bowerkierrätyssovelluksen kanssa. Kierrättäminen vähentää uusien materiaalien tarvetta, säästää energiaa ja luonnonvaroja. Kun kierrätät Ekströms-pakkauksen Bower-sovelluksen kautta, saat palkkioksi pisteitä, jotka voit muuttaa rahaksi tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. 

Pullot puhalletaan

Kaikki Ekströmsin muovipullot puhalletaan muotoonsa vasta tehtaalla, jossa niihin lisätään herkullinen mehutiiviste. Pullojen puhaltaminen hylsyistä on tehokas tapa vähentää käytetyn muovin määrää. Tämä menetelmä käyttää vain tarvittavan määrän muovia, kun taas valmiiden muovipullojen täyttäminen saattaa johtaa ylimääräiseen muoviin.

Hylsysysteemi on ekologisempi menetelmä kuin valmiiden pullojen käyttö, sillä se…

  • vähentää pullojen mahdollisuutta vaurioitua kuljetuksen aikana.
  • vähentää tehokkaasti kuljetusketjun hiilidioksidipäästöjä – pystymme kuljettamaan useamman kapselin samalla päästöillä kuin yhden valmiin pullon.
  • sekä mahdollistaa myös helpomman ja tarkoituksenmukaisemman muovin jätehuollon, koska hylsyt ovat usein pienempiä kuin kokonaiset muovipullot.

Lisäksi pullojen puhaltaminen hylsyistä mahdollistaa tuotteiden pakkaamisen eri kokoisiin pulloihin, mikä vastaa paremmin erilaisten asiakkaiden tarpeita. Tämä on erityisen tärkeää elintarvikealalla, jossa tuotteiden kulutus vaihtelee suuresti. Kokonaisuudessaan pullojen puhaltaminen hylsyistä on ympäristöystävällinen ratkaisu. Se auttaa vähentämään muovin käyttöä ja mahdollistaa tuotteiden pakkaamisen tarkoituksenmukaisella tavalla.